skip to main content
ελληνικά |english
Απάντηση
12/07/2008 15:34 Το φαινόμενο ΟΛΗ  Παράθεση
atdermatasΣυνολικά Μηνύματα: 23#1206

Βλέποντας τα πράγματα έξω από την τοπική πολιτική, μου είναι ακατανόητα αυτά που κάνει ο ΟΛΗ και μιλάω, κατ' αρχάς, για διάφορα μικροπράγματα. Από την στάμπα του στις πόρτες όλων των καμπινέδων στην βόλτα του κυματοθραύστη (οδός bypass) έως την τεράστια σημαία που ανεμίζει στην μέση της παραλιακής λεωφόρου, κοντά στην καφετέρεια Μαρίνα!

Αλλά το σοβαρό πρόβλημα είναι μέχρι που ο ΟΛΗ μπορεί να διαφεντεύει την ζωή των κατοίκων αυτής της πόλης.

15/07/2008 13:07  Παράθεση
takukasΣυνολικά Μηνύματα: 2#1221

Πραγματικά ο ΟΛΗ είναι αχαρακτήριστος. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι εκεί για το συμφέρον το δικό μας (των πολιτών)! Αναρωτιέμαι για τρία πράγματα που μου έχουν κάνει τεράστια εντύπωση.

Πρώτον, η πλωτή εξέδρα στο ενετικό λιμάνι, η οποία κόστισε, απ’ ότι έχω ακούσει, 100.000€. Να το προσπεράσουμε αυτό, εμένα μου φαίνεται υπέρογκο το ποσό, αλλά δεν έχω και καμιά ιδέα για το πόσο κοστίζει μια εξέδρα.  Το πρόβλημα είναι ότι βλέπει και είναι δεμένα φουσκωτά εκεί και κάποιοι που έχουν κανονικά σκάφη, έχουν εξοριστεί στην Παντάνασσα, όπου με ένα ανατολικό έχουν βρει τα σκάφη τους απ’ έξω. Παρεμπίπτοντος, στο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που θα διοργανωθεί, όλα (?) τα ντόπια σκάφη θα πρέπει να αδειάσουν την μαρίνα για να δέσουν τα αγωνιστικά, το που θα πάνε κανέναν δεν απασχολεί. Δυστυχώς το λιμάνι της πόλης μας παραμένει υποανάπτυκτο πολλά χρόνια τώρα. Διευκρίνιση, δεν έχω σκάφος αλλά και να είχα θα έπρεπε να το έχω στο Άγιο Νικόλαο, όπου υπάρχει πραγματική Μαρίνα.

Δεύτερον, με βάση ποιας ακριβώς κυκλοφοριακής μελέτης μπήκαν τα φανάρια στον κυκλικό κόμβο μπροστά από το κτίριο του ΟΛΗ; Τι ακριβώς εξυπηρετεί η τοποθέτησή τους σε ένα σημείο που δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα; Για να περνάνε οι πεζοί; ΟΚ αλλά εάν βρεθεί κάποιος από εκεί μέσα να μου πει ποιος έχει προτεραιότητα όταν όλοι έχουν κίτρινα φανάρια εγώ θα τον παραδεχτώ. Βέβαια δεν γνωρίζουν οι κύριοι ότι σε ένα σωστό κυκλικό κόμβο προτεραιότητα πρέπει να δίνεται σε αυτούς που κινούνται μέσα στον κόμβο.

Η τρίτη παρατήρηση έχει να κάνει με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το ενετικό λιμάνι μέχρι το Ξενία. Για να καταλάβω, δηλαδή, η «ανάπλαση» έγινε για να εξυπηρετήσουν τις ταβέρνες και τα μπαρ; Γιατί πρέπει αυτός που περπατάει αντί να είναι δίπλα στην θάλασσα να είναι δίπλα στα αυτοκίνητά; Και η κονόμα πάει σύννεφο! Γιατί μην ξεχνάμε ο ΟΛΗ είναι Α.Ε. οπότε γνώμονοας είναι τα «κέρδη» και όχι το δημόσιο συμφέρον.

Αλλά τι να περιμένεις, όταν το μόνο αξιοκρατικό κριτήριο για μια θέση στο Ελληνικό Δημόσιο, χρόνια τώρα, είναι πόσο κολητάρι είναι κάποιος με την εκάστοτε κυβέρνηση. Θα πρέπει κάπως να αντισταθούμε σε αυτά τα φαινόμενα.

Φιλικά,

Μηνάς
15/07/2008 21:08  Παράθεση
atdermatasΣυνολικά Μηνύματα: 23#1226

Σήμερα που ξαναπέρασα από εκεί πρόσεξα το φρεσκοβαμένο κτίριο (μπράβο) που πρέπει να είναι του ΟΛΗ. Αλλά η σημαία του είναι στην κυκλική νησίδα και όχι πάνω στο κτίριο!Επίσης υπάρχει και μία κατακόρυφη μαρμάρινη πλάκα με το σύμβολο ΟΛΗ στη αρχή της διαχωριστικής νησίδας που ξεκινάει αμέσως μετά τον κυκλικό κόμβο. Αισθάνθηκα σαν να φεύγω από το Ηράκλειο και να μπαίνω στην αυλή του ΟΛΗ και προφανώς αυτό επιδιώκεται!

Δηλαδή, αυτή η πόλη δεν είχε ποτέ παραλιακό δρόμο ?   

07/08/2008 15:05  Παράθεση
planktonΣυνολικά Μηνύματα: 10#1246 και ο δημος δεν παει πισω, η πλατεια (που?) απεναντι απο το πρωην ξενια ειναι γεματη τραπεζοκαθισματα, και οταν λεμε γεματη ενοουμε γεματη. Για ποια αποδοση δημοσιων χωρων
μιλαμε? οσο για την παραλιακη απο τον κομβο κατσαμπα εως την πλατεια 18 αγγλων ειναι απο τα πιο υποβαθμισμενα μερη της πολης. (ποτε αραγε περπατησατε βραδυ, εστω και μερα απο κεινα τα μερη?) ο ολη κατα την ταπεινη μου γνωμη θα ζωντανεψει την περιοχη (αν ηθελε
ο δημοσ να το κανει ασ το ειχε κανει ηδη) ελεος πια, αφηστε την πολη να αναπτυχθει και η
μαρινα να γινει, δεν βλεπετε τα χαλια της πολης μας? χιλιαδες μικρα αθλια σπιτακια το ενα πανω στο αλλο, (οπως πολυ ευστοχα ειπε φιλος μου που επισκευτηκε το ηρακλειο " μοιαζει με τις φαβελες της βραζιλιας" ) παραπονιουνται δηθεν για τα σχεδια του ολη να χτισει  πανιψηλα κτιρια 6οροφα (μιλαμε για ουρανοξυστες!!!) η παραλιακη του βολου απο τις ωραιοτερες που εχω δει στην Ελλαδα αν οχι η ωραιοτερη αποτελειται απο 7οροφα για να μην μιλησω για τη Λεμεσο της Κυπρου, πολη της ιδιας ταξης μεγεθους. Τι να πεις για μια πολη οπου ακομη σε ξυπνανε τα κοκορια  πουρνο πουρνο και οι κατσικουλες μασουλανε το χορταρακι στα λιβαδακια των  συνοικοιων του Ηρακλειου?!?.  
και για το τελος, συνεχως ακουω αυτο το ψεμα "συσωμη η τοπικη κοινωνια εναντια στη μαρινα δερματα" που το ξερουν? εγω ενα δημοδψηφισμα ειδα στην 'πατρισ' και αυτοι που
ηταν υπερ ηταν περισσοτεροι, αν υπολογισετε κιολας την μονομερη σταση της 'πατρισ' που ειναι εναντια, τοτε ΔΕΝ μας πειθετε κυριοι. (παρεπιπτοντως τα αποτελεσματα του εν λογω δημοψιφησματος δεν υπαρχουν πλεον στο σαιτ της εφημεριδας, καποια αλλα ειναι εκει ομως?!?!)
04/09/2008 20:37  Παράθεση
atdermatasΣυνολικά Μηνύματα: 23#1287

Σε παρακαλώ διάβασε το κάτωθι απόσπασμα από την 55-σέλιδη μελέτη Περτσελάκη (ήταν διαθέσιμη στο κοινό στην ιστοσελίδα του ΟΛΗ), που καταλαβαίνω ότι αποτελεί οδηγό για τις παρεμβάσεις του ΟΛΗ στην παραλιακή ζώνη:

O  ΚOΛΠΟΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΑ δεν περιλαμβάνεται στο αντικείμενο της παρούσας μελέτης. Επειδή όμως ιστορικά και λειτουργικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το Μπεντενάκι και επειδή για την ανάπλασή του πολλά αποφασίζονται και κατόπιν ανακαλούνται στα τελευταία 20 χρόνια, κρίνεται σκόπιμο να επισημανθούν τα εξής:
Αποτελεί πολεοδομικό, αρχαιολογικό, οικονομικό και επενδυτικό παραλογισμό η άποψη να δημιουργηθεί εκεί μαρίνα σκαφών αναψυχής, πράγμα που ο υπογράφων επεσήμαινε πάντα και με στοιχεία, αλλ' αδίκως. Οι μεγαλόπνοες 'προοπτικές' και οι κατά καιρούς εξαγγελίες πληθώρας μελετών και επικείμενων 'έργων', κατέληξαν όπως ήταν αναμενόμενο, σε 2 άγονους διαγωνισμούς. Ομοίως συγκεχυμένη εικόνα επικρατεί στις προσπάθειες διαμορφώσεων με διαρκώς μεταβαλλόμενες απόψεις για υπόγειες σήραγγες, για αποκάλυψη, ή μη του θαλάσσιου τείχους, για δρόμους ταχείας ή ήπιας κυκλοφορίας, που χαράσσονται πότε πάνω στην επιχωμάτωση και πότε στην έξοδο της πύλης κλπ. Μέσα σ' αυτό το καθεστώς σύγχυσης φαίνεται να έχει λησμονηθεί ότι
ο τόπος δεν έχει μόνο μνημειακή
αλλά κυρίως ιστορική αξία,
ιδιαίτερα σημαντική από τα γεγονότα 1667-1669 της πολιορκίας και ότι η ανάδειξη της οχύρωσης από μόνη της δεν αρκεί. Επομένως η συνολική αποκατάσταση ολόκληρου του κόλπου και του θαλάσσιου χώρου είναι το ζητούμενο, ώστε να μπορούν να 'βλέπουν' οι απόγονοι με ποιο τρόπο πλησίαζαν οι γαλέρες τη νύχτα στις 19 Ιουνίου 1669 και πως ο Fr. de Vandome de Beaufort, μαζί με 4.600 Γάλλους στρατιώτες πέρασαν απ' την πύλη για να υπερασπιστούν την πολιορκημένη πόλη. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να λησμονηθούν τα περί κατασκευής λιμενικών έργων μαρίνας, να απομακρυνθούν τα τσιμέντινα τοιχεία αντιστήριξης ώστε να αποκαλυφθεί όλη η οχύρωση, να αποκατασταθεί η πύλη, να απορριφθεί κάθε σκέψη διέλευσης δρόμου μπροστά της (που άλλωστε θα δημιουργούσε ανιστόρητες ράμπες αμφίπλευρα) και να προσαμμωθεί η ακτή με φερτό υλικό. Ως προς τη χρήση του χώρου, δε χρειάζεται κανείς ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθεί την εικόνα μιας παραλίας μοναδικής
για θαλασσινό μπάνιο μέσα στην πόλη,
στα καθαρά νερά του κόλπου.
Με ξύλινες πλατφόρμες για ηλιοθεραπεία ή βουτιές, με πλήρη οργάνωση και εξοπλισμό, χωρίς τέντες και ξαπλώστρες, με 3 προσβάσεις, απ' την πύλη, απ' τα δυτικά κι απ' τα ανατολικά. Επίσης θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή περιορισμένη κατασκευή πέτρινου κρηπιδώματος πάνω στα βορινά ύφαλα και δυτικότερα για να δένουν 30-40 ψαρόβαρκες, καθώς και μια ημι-υπόσκαφη
ψαροταβέρνα πίσω της. Κάτοικοι της γειτονιάς που διαπερνούν την πύλη με πετσέτα στον ώμο, άλλοι με ψαροκάλαμα που κάθονται στα ανατολικά βράχια, βάρκες ερασιτεχνών ψαράδων που μπαινοβγαίνουν, μυρωδιές απ' την ψαροταβέρνα, διάσπαρτα φώτα τη νύχτα. Όλα αυτά μέσα σ' ένα ιστορικό τόπο σχεδόν αυθεντικό συνθέτουν εικόνα που προσφέρει πολλά στην κοινωνική ζωή, στην γνώση, στην αισθητική και στο περιβάλλον. Γι' αυτό αξίζει περισσότερο απ' τις πανάκριβες και μεγαλόσχημες ιδέες.
05/09/2008 10:30  Παράθεση
atdermatasΣυνολικά Μηνύματα: 23#1291

Φίλε plangton, στην συνέχεια θα παραθέσω πιο συγκεριμένα τις δικές μου απόψεις για τα θέματα που έθιξες.

Στο βαθμό που γίνεται οικονομική εκμετάλλευση του παραλιακού «φιλέτου» της πόλης μας, θεωρώ χίλιες φορές προτιμότερο το χρήμα να μπαίνει στην τσέπη του Δήμου, που είμαστε εμείς, και όχι μιας αναδυόμενης κερδοσκοπικής επιχείρησης τύπου ΟΛΠ και ΟΛΘ, που σύντομα θα είναι στα χέρια Κινέζων, Αράβων, κ.α. Η πόλη του Ηρακλείου έχει βάθος και τα έσοδα της παραλιακής είναι ότι καλύτερο μπορεί να παράγει για το συνολικό καλό.
Προφανώς δεν είμαι ευχαριστημένος από υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, με κυρίαρχες αδυναμίες την καθαριότητα και την ευταξία. Αλλά αδιαφορώ ποιοι μοιράζουν την τοπική πίτα σε πράσινους, γαλάζιους και πολύχρωμους κατασκευαστές εργολάβους και επιχειρηματίες καφε-εστιατορίων. Απλώς απαιτώ διαφάνεια, αξιοκρατία και πάνω απ’ όλα σεβασμό των συμπολιτών μας που μια ζωή έβγαζαν το ψωμί της οικογένειας τους εκεί, με αυτές τις δραστηριότητες.
Δεν έχω σχέση με αρχιτεκτονική, αλλά λόγω εμπειρίας μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι, από όταν οργανώθηκαν οι κοινωνίες, σε κανένα μέρος του κόσμου δεν επιτρέπονται ψηλά κτίρια που κυριαρχούν στο τοπίο και υποβαθμίζουν άλλα αρχιτεκτονικά η φυσικά στοιχεία (μνημεία, ναοί, βουνά, κτλ.). Περπάτα στο βάθος του μόλου, κοίτα την πόλη και δες πόσο άσχημα δείχνει το ψηλό γυάλινο κτίριο που ξεχωρίζει στην εικόνα. Τα μικρά και πολύχρωμα σπίτια είναι ο χαρακτήρας της πόλης, η πολυμορφία είναι «ομορφιά», αρκεί να είναι περιποιημένα (βαμμένα κυρίως). Με έκπληξη άκουγα φίλους ξένους ότι τους αρέσει ότι «κάθε σπίτι είναι διαφορετικό». Το πρόβλημα της πόλης είναι η βρωμιά της!
Δεν ξέρω τις εμπειρίες σου, αλλά οι περισσότεροι νομίζω θα θεωρούσαμε πιο ανθρώπινη πόλη  αυτήν που «σε ξυπνάνε τα κοκόρια πουρνό-πουρνό και οι κατσικούλες μασουλάνε το χορταράκι στα λιβαδάκια των συνοικιών της». Απάνθρωπο είναι να κάνεις τα λιβαδάκια μπλοκ πολυκατοικιών, γιατί τα μικρά σπίτια σου μοιάζουν με «φαβέλες»!
Τέλος, για τα δύο θέματα που ειδικά ανέφερες:
(1) Η κατεδάφιση του Ξενία έδωσε τεράστιο χώρο που τον χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Η καφετέρια καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και χαίρομαι που είναι επιτυχημένη. Και χαίρομαι περισσότερο  αν έχασε εισοδήματα το παρακείμενο «λιμενικό περίπτερο», γιατί παρέμεινε «διατηρητέο» αλλά θα αφαιρούντο προσθήκες, κάτι που δεν είδα να γίνεται έως τώρα!
(2) Η σχεδιαζόμενη γιγαντιαία Μαρίνα με εκτεταμένες προσχώσεις στον κόλπο Δερματά (τύπου Dubai !!!) είναι απαράδεκτη γιατί θα αλλάξει ιστορικές «εικόνες» της πόλης και θα υποβαθμίσει περισσότερο την ζωή όσων κατοικούμε στην καρδιά της. Άλλο η Κρήτη, που ο Θεός της χάρισε απέραντη και πολύπλοκη φυσική ομορφιά και άλλο το Dubai που αποκτά «φυσιογνωμία» με τις σύγχρονες «πυραμίδες». Επίσης, μία Μαρίνα κοντά στην Αμμουδάρα ή Αμνισό και τις εξόδους του ΒΟΑΚ, ή η ολοκλήρωση επιτέλους αυτής των Μαλίων, θα ήταν πολύ καλύτερες σύγχρονες λύσεις. 

Όσον αφορά τον ΟΛΗ, εγώ περιμένω να επικεντρωθεί μέσα στο λιμάνι και κατ’ αρχάς ας φροντίσει να κάνει ότι χρειάζεται για να ταξιδεύουμε ανθρώπινα και ασφαλώς. Δεν είναι δυνατόν με δύο πλοία που πάνε Αθήνα, να έρχεται το χάος! Πρόσφατα έπρεπε να «φανταστώ» δρόμο μέσα από νταλίκες για να φθάσω στο πλοίο των Μινωϊκών. Ούτε θα πρέπει να έχουμε ψηλά 4x4 για να μην κινδυνεύουν στις ανώμαλες ράμπες σε κάθε είσοδο στα πλοία. Και θέλω να είμαι σίγουρος ότι τώρα θα υπάρχουν σκάλες και ότι άλλος εξοπλισμός χρειάζεται σε περιπτώσεις ανάγκης.
16/12/2008 23:58  Παράθεση
giannis96rΣυνολικά Μηνύματα: 18#1486

atdermatas:

Βλέποντας τα πράγματα έξω από την τοπική πολιτική, μου είναι ακατανόητα αυτά που κάνει ο ΟΛΗ και μιλάω, κατ'' αρχάς, για διάφορα μικροπράγματα. Από την στάμπα του στις πόρτες όλων των καμπινέδων στην βόλτα του κυματοθραύστη (οδός bypass) έως την τεράστια σημαία που ανεμίζει στην μέση της παραλιακής λεωφόρου, κοντά στην καφετέρεια Μαρίνα!

Αλλά το σοβαρό πρόβλημα είναι μέχρι που ο ΟΛΗ μπορεί να διαφεντεύει την ζωή των κατοίκων αυτής της πόλης.

Σαν πολιτης θα μπορουσα να πω οτι ο ΟΛΗ θα διαφεντευει τη ζωη των κατοικων της πολης , οσο διαφεντευει και ο δημος τη ζωη των κατοικων της πολης. Οσο διαφεντευει και η αστυνομια τη ζωη των κατοικων αυτης της πολης, οσο διαφεντευει η καθε δημοσια υπηρεσια τη ζωη των κατοικων αυτης της πολης. Ειναι απο ποια οπτικη γωνια το βλεπει ο καθενας. 

Παντως αν δεν μπορειτε να τα βρειτε οι υπηρεσιες μεταξυ σας , λογω πολιτικων γραμμων η οτιδηποτε αλλο με αποτελεσμα την ταλαιπωρια του πολιτη, καλο θα ηταν ολοι σας να αναθεωρησετε τις αποψεις σας περι των  ικανοτητων σας.

Αν παλι θεωρειτε οτι το γενικοτερο πλαισιο μεσα στο οποιο ασκειτε εξουσια ειναι σαθρο, με αποτελεσμα να μην σας αφηνει να αποδωσετε ,τοτε αποχωριστε.

Μετα τα γεγονοτα των τελευταιων ημερων καλο θα ηταν ολοι μας να βαλουμε τα κεφαλια μεσα και να δουλεψουμε για τα παιδια μας , αφηνοντας κατα μερος τα προσωπικα οφελη και την φιλοδοξιες μας. Ο απλος ανθρωπος πλεων εχει βαρεθει την μετατοπιση ευθυνων, την ανοργανωσια και το χαλι που επικρατει σε ολα τα  επιπεδα της χωρας. 

Μιλαω σε ολους εκεινους που ασκουν εξουσια, σε ολα τα επιπεδα και με ολους τους τροπους. Δεν ειναι κατι προσωπικο.

22/12/2008 18:35  Παράθεση
atdermatasΣυνολικά Μηνύματα: 23#1491

giannis96r:

Παντως αν δεν μπορειτε να τα βρειτε οι υπηρεσιες μεταξυ σας , λογω πολιτικων γραμμων η οτιδηποτε αλλο με αποτελεσμα την ταλαιπωρια του πολιτη, καλο θα ηταν ολοι σας να αναθεωρησετε τις αποψεις σας περι των  ικανοτητων σας.

Το πρόβλημα μας είναι ότι ο ΟΛΗ δεν θέλουν να είναι υπηρεσία αλλά επιχείρηση, με στόχο το κέρδος ! 

Την Παρασκευή 19/12/2008, η ΠΑΤΡΙΣ έγραφε ότι δίνεται "η εργολαβία στο λιμάνι" στις εταιρείες των Μπόμπολα, Λάτση, Παρασκευαϊδη, Ιωάννου, Γεραρχάκη, Κουβαρά. Θα έχουν 30 χρόνια την χρήση και ο ΟΛΗ θα παίρνει τουλάχιστον 2.300.000 Ευρώ το χρόνο! Καλή συμφωνία για πάρτη τους ! ΑΛΛΑ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ?

Και για αποφυγή κάθε παρανόησης, να πώ ότι δεν έχω σχέση με καμμιά άλλη υπηρεσία. Απλώς θελω να μπορώ να είμαι χρήστης δημοσίων "υπηρεσιών", αλλά αυτό δεν γίνεται αν εκλείψουν!

29/12/2008 23:02  Παράθεση
planktonΣυνολικά Μηνύματα: 10#1511

ποσο ασχημο ειναι το γυαλινο κτηριο σε σχεση με τι? με τη σουπα απο ξεχαρβαλωμενες και σκουριασμενες πολυκατοικιες τριγυρω? αν και το εν λογω κτηριο αρχιτεκτονικα ειναι αδιαφορο, ΝΑΙ αντικειμενικα ειναι πιο ομορφο απο οτιδηποτε τριγυρω του.

λες οτι σε ολο το κοσμο δεν χτιζουν διπλα σε μνημεια αγαλματα, λοφους ξυλοποδαρουςμκ καμπαναρια κτλ κτλ,

προφανως δεν εχεις βγει απο τα συνορα αυτης της χωρας, αν οχι του νησιου, αυτη η

αποψη ειναι μια νεοελληνιστικη ανοησια χωρις βαση (αν ειναι δυνατον) που ξεκινησε τη δεκαετια του 60 απο διανοουμενους του στυλ Ζουραρης, το megaron ειναι μαλλον το πιο ψηλο κτηριο του ηρακλειου (24 μετρα αν δεν κανω λαθος) και το πιο εντυπωσιακο, αυτες οι κατασκευες αποτελουν οροσημα landmarks και ειναι απαραιτητες σε πολεις ειδικα καποιας κλιμακας, μην πιπιλας οτι σου λενε, κοιτα sτο κεντρο του βερολινου την εκκλησια του kaiser wilhelm πως δενει το παλιο με το συγχρονο, η τον ουρανοξυστη της philips αριστουργημα αρχιτεκτονικα, απεναντι απο το big ben!!!!! εμεις οι πολιτισμενοι ομως δεν

κανουμε τετοια λαθη εδω στο ελλαδισταν.

"εργα τυπου ντουμπαι", πολυ πατρις διαβαζεις και ειναι γνωστη φυλαδα με γνωστους στοχους. συμφωνω με τον φιλο παραπανω που αναφερει οτι οσο θα διαφεντευει ο δημος αλλο τοσο θα διαφεντευει και ο ολη, οσα σημαιακια και αν βαλει και οσα αυτοκολητα με το λογοτυπο στα παγκακια, καθειστε εδω στην μικροπολιτικη γκρινια σας του τιποτα και του καθολου της βλαχογκλαμουριας και της τσομπανοκουλτουρας. και αν στενεψει ο δρομος

κατα μια λωριδα το μονο κακο που θα συμβει ειναι οτι θα δυσκολευονται τα αυτοκινητα

να προσεγγισουν το κεντρο, οχι ομως και οι ανθρωποι

07/01/2009 13:15  Παράθεση
atdermatasΣυνολικά Μηνύματα: 23#1546

plankton: 

προφανως δεν εχεις βγει απο τα συνορα αυτης της χωρας, αν οχι του νησιου

Έτσι θα είναι ! Κανείς δεν έχει ταξιδέψει (ή ζήσει σε άλλες χώρες) εκτός από εσένα!

Όσο για τα υπόλοιπα, ή είσαι μικρός και δεν καταλαβαίνεις ή προσπαθείς με αγένεια να "εντυπωσιάσεις" (τον ευατό σου?) ή δεν ξέρω τι συμφέροντα βάζεις στο μυαλό σου, θέματα που προσωπικά δεν με αφορούν.

Επί της ουσίας: Aς μην βαφτίζουμε "νεοελληνιστικές ανοησίες" ότι μας χαλάει τις νεοελληνικές κονομησιές. Και πολλοί τσοπάνηδες έχουν σοφία και ευγένεια που λείπει σε πολλούς από εσάς τους γκλαμουράτους και "μορφωμένους". Γενικά τα λέω, όχι προσωπικά.

Με αυτά τελειώνω οποιαδήποτε ανταλλαγή απόψεων μαζί σου.

Απάντηση