| takukasΣυνολικά Μηνύματα: 2#1221 |
Πραγματικά ο ΟΛΗ είναι αχαρακτήριστος. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι εκεί για το συμφέρον το δικό μας (των πολιτών)! Αναρωτιέμαι για τρία πράγματα που μου έχουν κάνει τεράστια εντύπωση. Πρώτον, η πλωτή εξέδρα στο ενετικό λιμάνι, η οποία κόστισε, απ’ ότι έχω ακούσει, 100.000€. Να το προσπεράσουμε αυτό, εμένα μου φαίνεται υπέρογκο το ποσό, αλλά δεν έχω και καμιά ιδέα για το πόσο κοστίζει μια εξέδρα. Το πρόβλημα είναι ότι βλέπει και είναι δεμένα φουσκωτά εκεί και κάποιοι που έχουν κανονικά σκάφη, έχουν εξοριστεί στην Παντάνασσα, όπου με ένα ανατολικό έχουν βρει τα σκάφη τους απ’ έξω. Παρεμπίπτοντος, στο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας που θα διοργανωθεί, όλα (?) τα ντόπια σκάφη θα πρέπει να αδειάσουν την μαρίνα για να δέσουν τα αγωνιστικά, το που θα πάνε κανέναν δεν απασχολεί. Δυστυχώς το λιμάνι της πόλης μας παραμένει υποανάπτυκτο πολλά χρόνια τώρα. Διευκρίνιση, δεν έχω σκάφος αλλά και να είχα θα έπρεπε να το έχω στο Άγιο Νικόλαο, όπου υπάρχει πραγματική Μαρίνα. Δεύτερον, με βάση ποιας ακριβώς κυκλοφοριακής μελέτης μπήκαν τα φανάρια στον κυκλικό κόμβο μπροστά από το κτίριο του ΟΛΗ; Τι ακριβώς εξυπηρετεί η τοποθέτησή τους σε ένα σημείο που δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα; Για να περνάνε οι πεζοί; ΟΚ αλλά εάν βρεθεί κάποιος από εκεί μέσα να μου πει ποιος έχει προτεραιότητα όταν όλοι έχουν κίτρινα φανάρια εγώ θα τον παραδεχτώ. Βέβαια δεν γνωρίζουν οι κύριοι ότι σε ένα σωστό κυκλικό κόμβο προτεραιότητα πρέπει να δίνεται σε αυτούς που κινούνται μέσα στον κόμβο. Η τρίτη παρατήρηση έχει να κάνει με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το ενετικό λιμάνι μέχρι το Ξενία. Για να καταλάβω, δηλαδή, η «ανάπλαση» έγινε για να εξυπηρετήσουν τις ταβέρνες και τα μπαρ; Γιατί πρέπει αυτός που περπατάει αντί να είναι δίπλα στην θάλασσα να είναι δίπλα στα αυτοκίνητά; Και η κονόμα πάει σύννεφο! Γιατί μην ξεχνάμε ο ΟΛΗ είναι Α.Ε. οπότε γνώμονοας είναι τα «κέρδη» και όχι το δημόσιο συμφέρον. Αλλά τι να περιμένεις, όταν το μόνο αξιοκρατικό κριτήριο για μια θέση στο Ελληνικό Δημόσιο, χρόνια τώρα, είναι πόσο κολητάρι είναι κάποιος με την εκάστοτε κυβέρνηση. Θα πρέπει κάπως να αντισταθούμε σε αυτά τα φαινόμενα. Φιλικά, Μηνάς
|