| planktonΣυνολικά Μηνύματα: 10#1556 |
φιλε atdermatas, δεν ειμαι τοσο μικρος (αν και νοιωθω τετοιος) ουτε γκλαμουρατος ουτε 'μορφωμενος' και οι δυο νοιαζομαστε για τον τοπο μας αλλοιως δεν θα καναμε τον κοπο να γραφουμε τις αποψεις μας εδω περα. Τα χρονια που ερχονται ιδιαιτερα μετα το 2013 οποτε και ληγει το τεταρτο κοινοτικο πλαισιο στηριξης πολλα θα αλλαξουν στην πολη αυτη και τοτε θα βρεθουμε προ εκπληξεων. Προς το παρον δεν διαφαινεται κατι να αλλαζει στον οριζοντα, η αλλαγη κλιμακας ειναι απαραιτητη και δεν προκειται να εφαρμοστει απο τον δημο, δεν εχει ουτε το προσωπικο αλλα ουτε και τους πορους, ουτε απο την νομαρχια οπωσδηποτε. Ο υπερπροστατευτισμος και οι μικροπολιτικες η και μεγαλοπολιτικες πρακτικες αν προτιμας ειναι οι κυριες αιτιες που εμποδιζουν αυτη τη μεταβαση η οποια θα γινει βιαια κατα τη γνωμη μου τα επομενα χρονια (ιδιαιτερα μετα το 2013). Σχεδον ολο το αξιολογο ανθρωπινο δυναμικο μεταβαινει στην αθηνα,π.χ. ενας καλος αρχιτεκτονας δεν εχει κανενα λογο υπαρξης στο ηρακλειο, ερευνητες του ιτε μετρουν μερες μεχρι να τελειωσει το post dock για να φυγουν και αυτοι (εχει μετατραπει σε κεντρο διερχομενων), οι συμβουλες προς τους τελειοφοιτους (καλους) φοιτητες ειναι παντα -να φυγουν- εκει οπου θα μπορεσουν να εφαρμοσουν αυτα που εμαθαν (οχι εδω σιγουρα) Καθηγητης μου ελεγε καποτε οτι το ηρακλειο ειναι για τους μετριους, αυτοι μπορουν να μεινουν, κατι θα βρουν, οι εργατες της γνωσης ονειρευονται εκτος απο εργασια στον τομεα του ενδιαφεροντος τους, και αλλες παροχες πολιτισμου που βρισκεις στις μητροπολεις (ναι ναι δεν εχει εδω) ανθρωποι που ειχαν την ατυχια να σπουδασουν εξω και τωρα που γυρισανε μαραζωνουν και δεν βγαινουν καν απο το σπιτι τους (γνωριζω πολλους απο δαυτους). Δεν ειμαι δεξιος δεν εχω κατασκευαστικη εταιρια, δεν με ενδιαφερουν οι κονομες, δεν ζω ουτε εζησα (για πολυ) στην αθηνα η αλλη πολη αυτης της ταξης μεγεθους, θελω ομως να μην κουνησω το μαντηλι σε αλλα αξιολογα παιδια, αν ειναι δυνατον να τα κρατησουμε εδω. το τελευταιο ακουγεται ισως εγωιστικο, αλλα δεν προκειται να εχουν ουτε μια ευκαιρια εαν δεν αλλαξουν τα πραγματα, η αλλαγη κατηγοριας, η δημιουργια οικονομιας κλιμακας, η απουσια της ειναι και η αδυναμια αυτου του τοπου. Εργα μεγαλης κλιμακας χρειαζομαστε απαραιτητως, τερατουργηματα ισως για καποιους βουλευτακους (καποια απο αυτα δεν αμφιβαλω οτι ειναι), εργα στα οποια θα ξεδιπλωσουν το ταλεντο τους αξιολογοι ανθρωποι, που θα προσεξουν τις εξωτερικοτητες που θα δημιουργησουν. Δεν με χαλαει η ιδεα του πυργου της pfizzer η της nestle η της microsoft ακομη και αν ειναι 100 μετρα υψος, θα βρει καπου τη θεση του, αλλα κυριως θα βρουν τη θεση τους ολοι αυτοι που θα θελανε να ειναι εδω 'εαν ηταν αλλοιως τα πραγματα', αυτοι που δημιουργουν τα γεγονοτα και οχι αυτοι που απλως τα παρακολουθουν, η και ακομη χειροτερα. Ευχαριστω για το χρονο που μου διεθεσες. |